Bahagianya Szczesny Selepas Tinggalkan Arsenal

Cmibet.com – Penjaga Gawang AS Roma, Wojciech Szczesny, merasa bersyukur dapat meninggalkan The Gunners. Ia merasa lebih bahagia selepas tidak lagi berada di Emirates Stadium.

Pesepakbola berpaspor Polandia itu telah dua musim melakoni masa pinjaman di Olimpico. Serta ia akui kerasan dengan klub asal Ibu Kota Italia itu.

Walau begitu, ia sekarang tengah menghadapi ketidakpastian soal masa depannya. Kontraknya hanya tersisa satu musim lagi serta belum tentu bakal diperpanjang.

“Satu musim sebelum aku pergi dari Emirates adalah musim yang sangat buruk. Penampilan menurun, cedera, serta tidak digelar adalah sebuah masalah besar,” kata Szczesny sebagaimana dilansir Soccerway.

“Kini aku sangat bahagia dengan keadaan kini, walau aku harus keluar dari The Gunners, yang mana sangat menyakitkan. Kini ini ialah bisa jadi terbaik yang dapat aku dapatkan,” paparnya.

Roma masih mempunyai dua laga lagi sebelum Serie-A berakhir. Pada pertandingan kemudian, Giallorossi bakal menghadapi Chievo Verona, Hari Sabtu, 20 Mei 2017.

Related posts